Такси

Имате ли въпрос?

С удоволствие ще Ви отговорим безплатно в рамките на 30 минути чрез формата за контакт.

  • 100 лв/ час за консултация (онлайн, по телефона или face to face) за труда и времето на един медиатор.
  • 100 лв/час за медиация за труда на един старши медиатор. Таксата не включва други необходими разходи за процедурата – те се обсъждат предварително със страните, протоколират и заплащат отделно.
  • 50 лв/час за труда на младши медиатор, а участието на стажант-медиатор в първите му три медиации може да се уговори pro bono.
  • В случаи на търговскa медиация и имотни спорове се взема предвид и имуществения интерес/цена на спора: 2%, но не по-малко от размера на часовата такса според вложеното време.

Таксата важи и за дистанционните и онлайн срещи и кореспонденция.

След уговаряне на конкретна среща-медиация, се заплаща предварително за 1 час. Плащането на останалата сума, според времетраенето на медиацията, се извършва в изпълнение на Съгласието за провеждане на медиация, веднага след края на конкретната среща. Таксите обикновено се поемат от двете страни по равно, освен ако те не уговорят друго.

Ако някоя от страните се чувства материално притеснена в момента, но много иска медиацията да се случи, можем да проявим гъвкавост и разбиране. За повече информация и съобразяване с конкретните Ви нужди и възможности, моля свържете се с нас. За предлагани промоции и специални отстъпки, следете в Аха-новини.

Една среща по медиация, обикновено продължава около 2-3 часа. В случаи с повече сложност и участници, продължителността е 4-5 часа. За разрешаване на един спор, обикновено са достатъчни 3-4 срещи, а при сложни случаи – 6 срещи.

  • Еднократна консултация в случаи, в които не е налице готовност за медиация е 150 лв./час, платими предварително.
  • Закупуване на стаж: 200 лв/час за начинаещи медиатори, които имат голям интерес към ко-медиация с опитен и успешен ментор по даден свой случай и желаят да заплатят за практическия си урок в него.

За записване на срещи: тел: +359 8 8743 3478  или чрез формата за контакт.

Работата ни с всеки клиент е партньорство!

В него Вие можете да сте спокойни, че работите с най-успешните медиатори-практици в България, даващи най-доброто от себе си и резултатите зависят първо от Вас!

Общи условия

Правила на работа

Етични стандарти

Списък на медиаторите

Аха-медиатори: кой-кой е

Онлайн консултация

 Контакт

Наръчник