Медиатори 2020 – обратна връзка от сертифициращото обучение

Една дългоочаквана нова вълна от обещаващи медиатори пое по пътя си през ноември 2020г.

За познаващите силата на медиацията това е ясен знак, че у нас има добър ресурс от миротворци, действащи в различни социални сфери. Оказва се, че е налице критична маса от професионалисти, които работят на терен в ключови места и ситуации за win-win общуване и спогодяване, вместо да оставят най-смелите мечти за човека, човечността и човечеството само за сладките си сънища.

С голяма благодарност споделяме тук обратните им връзки за преживяното в Сертифициращото обучение :

“Разказаха ми за център “Ахая“ и за Катина, след това четох книгата „В храма на медиацията – как е на практика“, но едва когато започна курса разбрах какво се случва на практика – аз бях направила много важен избор и имаше кой да ме поведе по пътя.

Работила съм дълго време с хора, обучавала съм, но в център Ахая има една светлина и чистота, която те пречиства, кара те да се заровиш дълбоко в себе си, за да повикаш детето! Само редом с него можеш да бъдеш успешен по пътя на медиатор!

В началото исках много да помоля Катина да покаже на практика как тя прави медиация, но още през втория ден си дадох сметка защо не го прави. Защото не иска просто да я копираме, а се опитва да изтласка от всеки един от нас най-доброто, с което можеш да започнеш, за да светиш със собствена светлина.

Мекотата на преподаването, ненатрапчивият подход на стигане до знанието, средата, която Катина създава и в същото време твърдостта на принципите й! Чувствах се като в утроба – чисто, светло и удобно, там където се ражда новото.

Партньорството на Катина с Дани беше изключително важно за мен, като комуникация, подаване на темата и допълване.

Защо съм се записала на курса – каква вътрешна своя потребност съм удовлетворила?

За да бъда добър комуникатор е необходимо първо да центрирам себе си. Да бъда устойчива, отговорна, да вярвам на хората и на доброто. Във всеки един конфликт да виждам пътя, по който може да се върви. Да уважавам спорещите, независимо от тяхната лична история и цели!…”

Ева Жечева, директор на Дирекция “Права на детето”, Омбудсман на Република България

“Харесаха ми усмихнатите очи на водещите, приобщавайки ни към изживяното щастие при успешните медиации. И посвещаването ни в най-тънките нюанси на медиацията… Посяването на перспективата за майсторлък в душите на чираци е нещо красиво. След тренинга се чувствам калфа в растеж. А повишаването на самокритичността ми намирам за градивна. Благодаря!”

– Панчо Малезанов, художник

 

“Хареса ми цялото обучение. Много ми допадна начинът на представяне на информацията и докосващия тренинг. Изключително ценно е усещането за полезност на метода, споделен с мир и човечност!”

– Цветелина Иванова, психолог в детска градина

Следва продължение!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *