Сертифициращо обучение

МЕДИАТОР – искате ли да сте ?!

Ако желаете да добавите тази компетентност към палитрата си… Добре сте ни дошли!

Не е необходимо да имате определен вид образование или степен на образование над средното (гимназия). Медиацията спокойно може да бъде ваша допълнителна професия. А защо не и основна ?! Към този момент единствената забрана да бъдат медиатори е за лица, които осъществяват функции по правораздаване в системата на съдебната власт и/или не отговарят на изискванията на чл. 8 от Закона за медиация

Събираме групи обикновено през пролетта (месец март и май) и през есента (месец октомври и ноември). Конкретните дати за всяко обучение се уточняват в началото на месец януари на конкретната година – потърсете ни за повече информация.

Следваща група в гр. София ще има през май 2022г.

Конкретните дати обявяваме тук в края на 2021г. Моля, следете информацията в тази страница.

Продължителността на обучението е два уикенда (4 дни) присъствено лице в лице + дистанционно в периода помежду им (5 дни/10 дни) – наситено интерактивно и с индивидуален коучинг и менторство.

Желаете ли да се включите? Каква е Вашата мотивация да участвате? Пишете ни!

Групите са нарочно малки и се запълват бързо. С участниците се избираме взаимно и отговорно.

Ако Ви е назряло и искате да е с нас, обадете се веднага да Ви запазим място!

 • Курсът е сертифициращ – дава Ви правоспособност на професионален медиатор и удостоверение за акредитиране / вписване в Единния регистър на медиаторите към Министерство на Правосъдието.
 • Воден е от най-успешните практици в България, в хармоничен екип, които искрено желаят и изкусно умеят да споделят заряда, знанията и опита си.
 • Практически е – чрез реални случаи и ситуации от българската действителност и от опита на самите участници. И разбира се, с интересни и полезни примери от добрите практики по света.
 • Участниците са подкрепени в процеса, не просто от наръчник по медиация, а от първата цялостна, най-четена и препоръчвана в България книга за медиацията: “В храма на медиацията – как е на практика” и лично от автора ѝ.
 • Бутиков е – в група до 10 души, с които се избираме внимателно и взаимно.
 • Представлява цялостно преживяване със специален аха подход. Протича в отворен диалог, с интеракции, упражнения, игри, дискусии, констелации, а често и с експедиции отвъд това, което мислим, че е, до удивителната аха!-среща тук и сега.
 • Продължителността е два уикенда (лице в лице) и една работна седмица (в наситена дистанционна интерактивна дискусия и коучинг). Общо обучително време: над 60 часа.
 • Таксата е 800 лв. (крайна цена) с авансова вноска от 300 лв. при записване и довнасяне на остатъка до един месец преди старта на тренинга.
  !
  Преференциална цена: 760 лв. – при ранно записване от три месеца предварително с внасяне на цялата сума наведнъж.

Място на провеждане: гр. София в уютната зала на Списание 8 на бул. Черни връх 1-3. 

Повече за обучението можете да прочетете: ТУК.

Какво казват самите участници? Обратна връзка от участници в тренингите можете да видите тук:  УдовлеТвореНие ; Ехо ; Благодаря ; ноември 2015-1 ; ноември 2015-2; пролет 2016, май 2016, септември-октомври 2016, ноември 2016 , март 2017 , май 2017 , ноември 2017 , 2018 , 2019, 2020

Лица със специални нужди, съгласно международните обучителни стандарти, се обучават в съобразени с тях условия. За целта е изрично необходимо те да ни информират предварително за потребностите си още при запитването си и подаване на заявка за участие. В случай, че не разполагаме с капацитет да покрием нуждите им, ние им отговаряме своевременно.

Вашата мотивирана ЗАЯВКА за записване можете да ни изпратите на e-mail: office@ahaya.bg и на тел. 0887 43 34 78. Ще Ви отговорим в едноседмичен срок. Молим, не забравяйте да споделите в писмото си защо искате да се обучите за професионален медиатор и защо избрахте именно нас – Център за медиация Ахая.

Превод на таксата: След приемане на заявката Ви и заплащане на авансовата вноска или цялата такса, потвърждаваме запазването на специално място за Вас. При заплащане на таксата след посочения по-горе краен срок, размерът ѝ се увеличава със 100 лв. При отказ на участника, авансовата такса не подлежи на връщане, защото покрива минимални административни разходи.

За издаване на фактура, молим да ни предоставите данните за нея още при записването си.

Всички такси се заплащат само по банков път по сметката на Ахая ООД, както следва:

“Първа Инвестиционна Банка” АД, BIC – FINVBGSF,

IBAN BG93FINV91501017499740.

Като основание за превода, моля посочете: тренинг по медиация.

За групи в други градове: Молим, обадете ни се поне три месеца предварително, за да ги организираме заедно!

Надграждащи (специализирани) тренинги с аха подход предлагаме по: семейна медиация, медиация на работното място, училищна медиация, бизнес медиация и трансформираща медиация. Пишете ни за повече конкретна информация.

Ако сте медиатор и се интересувате от менторство и супервизия, можете да прочетете повече ТУК.

Ако търсите да прочетете повече за медиацията на практика можете да си поръчате от нас най-четената в България цялостна Книга за медиация.

“Планетата не се нуждае от голямо количество „успешни хора“. Планетата спешно се нуждае от миротворци, лечители, реставратори, разказвачи на приказки и обичащи от всички видове… Тя се нуждае от хора, с които се живее естествено и добре.“ – Далай Лама

Наръчник по медиация

Бележник на медиатора

За ЦМА

Аха медиатори

Мисия

Аха-подход

Правила на работа

Етични стандарти

Отзиви