Отзиви за книгата В храма на медиацията – как е на практика

“Тази книга е отлично въвеждащо обучение по медиация! Тя е повече от добро четиво. Далеч е от сухия рецептурен стил. Всяка дума в нея е казана право от сърце и в същината – задълбочено, живо, но и практично. След като я прочетох, най-сетне знам какво точно представлява тази миротворческа практика. Иначе е доста неясно в потопа от абстрактна или прекопирана информация. Харесва ми и скромността на автора да даде смело и без претенция. Книгата разшири кръгозора на осъзнаването ми, общуването ми, работата ми. Красива е. Стои на бюрото ми. Препоръчвам я и на всички тези, които се двоумят дали да участват в медиация.”

– Райна Панайотова, културолог, специалист междукултурни комуникации, участник в международни мисии и програми на Уницеф и ООН.

“Книгата е уникална! Чета я с цялото си тяло – сковавам се от удивление, спирам, отърсвам се, търся се… Чутовна работа, не знам как се умеят толкова много на брой неща и в същото време толкова прости, обозрими, толкова човешки. Благодаря!”

– Людмила Павлова, училищен психолог и медиатор

Вярвам, че в живота няма нищо случайно. Така неслучайно попаднах първо на Катина, а след това и на книгата ѝ „В храма на медиацията – как е на практика“.

Още щом започнах базовото си обучение по медиация при Катина усетих, че съм влюбена в тази професия, но и едновременно с това разбрах, че вратата към света на миротворчеството е само открехната за мен, а пътят е много дълъг и имам нужда от пътеводител. Затова, след като разбрах, че Катина пише книга за това как се случва медиацията на практика, нямах търпение да я прочета. И сега, затваряйки последната ѝ страница мога да споделя впечатленията си.

Тази книга е учебник по медиация, защото първо обяснява детайлно, ясно, структурирано и запомнящо се що е медиация, а след това подробно описва видовете медиация и нейната приложимост в разрешаването на различни видове спорове.

Тази книга е и практическо ръководство по медиация, каквото виждам за пръв път, защото от една страна представя много различни примери от практиката на успешно проведени медиации, а освен това съдържа и примерни текстове за покана за медиация, за най-общо приложими въпроси от страна на медиаторите и др.

Тази книга е и роман, заради увлекателно и живо разказаните истории в нея, които те увличат и нямаш търпение да научиш развръзката.

Тази книга е и духовно послание за това как се миротворства по най-нежния и дълбок начин, носещ добро за всички.

Тази книга е и дневник на един миротворец, в който той откровено споделя за всякакви трудности и радости по пътя си на натрупване на познания и опит.

Тази книга е и стих, защото прелива от искрени чувства и емоции, и защото поражда такива у читателя си.

Тази книга е и психотерапевтичен сеанс, защото четейки я намираш свои лични отговори, на въпроси, които дори не си си задавал до този момент.

Тази книга е и разговор с автора й, защото без да усетиш, влизаш във вътрешна дискусия с Катина и ѝ задаваш куп въпроси, на които после постепенно намираш отговорите между редовете.

Всъщност, когато човек търси, намира. Е, аз намерих своя пътеводител по безкрайния път на медиацията и вече мога да вляза през открехнатата врата и смело да закрача по него. Защото, когато се объркам или въпросите станат много повече от отговорите, ще знам, че мога да разгърна страниците на моя пътеводител и отново да се намеря и да продължа. Благодаря ти, Катина!

– Весела Андонова, адвокат и медиатор

“Резултат на почти две десетилетия работа търсене и копаене в човешката и правната душевност, създаване и съхраняване на третото win-win измерение! Едно задължително четиво за всички юристи и пазители на споделеното обществено пространство, в което не делим, а съГраждаме. Благодаря, Катина Клявкова!”

Марина Стефанова, доктор по социално управление към Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, преподавател по корпоративна социална отговорност (КСО), автор на учебници и публикации по КСО,  консултант по социално предприемачество

Книгата е наистина добра. Тя би помогнала и на необучени и на обучени хора. Написана е увлекателно. Преди работа си я зачитам. За вдъхновение и идеи.

– Капка Стойкова, консултант Развитие на хора, екипи и организации

“Книга, написана на Езика на Сърцето. Книга, към която определено ще се връщам за вдъхновение и сверяване. Докато я четох, живях с “героите” в нея – плаках и се радвах с тях и с авторката едновременно.

Препоръчвам я на всеки, жаден за растеж, “търсач” и на всеки творец на Нов, по-добър свят, на всеки “настройчик на души” към Висшата Хармония.

Благодаря ти, Кати!”

Яна (Джейн) Павлова, дизайнер, предприемач в “Къщата на феите” и медиатор

 

“Да достигнем до КАК е на практика” – отзив за книгата от Светла Ангелова, адвокат и медиатор

 

Следва продължение…

 

За поръчка и покупка:

ahaya.society@gmail.com

(директно от издателя, с безплатна доставка при поръчка на две книги)

и в големите книжарници в страната

Цена: 25 лв.

 

 

1 thought on “Отзиви за книгата В храма на медиацията – как е на практика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *